LuoVi-teemahaku 2019

Ylä-Savon Veturi käynnistää teemahaun Luontokohteiden virkistyskäytön edistäminen (LuoVi).

Hakijoina voivat toimia julkisoikeudelliset yhteisöt ja yksityisoikeudelliset yhteisöt silloin, kun yhteisön pääasiallinen tarkoitus on muu kuin taloudellinen toiminta tai jonka toiminnan ensisijainen päämäärä ei ole voiton tavoittelu. Tuensaajina voivat olla mm. kunnat, yhdistykset, järjestöt ja osuuskunnat.

Tuettavan kohteen tulee olla hakijan omistuksessa tai hallinnassa. Rahoitus kohdistetaan olemassa olevien kohteiden perustason parantamiseen, ei uusiin kohteisiin.

Hakuaika on 8.2. - 8.4.2019 ja toimenpiteiden tulee toteutua 2021 vuoden loppuun mennessä. Veturin hallitus päättää rahoitettavat toimenpiteet kokouksessaan 26.4.2019.

Hankkeen toiminnan tulee olla sellaista ettei siitä saatava hyöty rajoitu alueellisesti tai hyötyjien perusteella yhteen tai harvaan ennalta tiedossa olevaan ryhmään.

Rahoitusta myönnetään esimerkiksi seuraaviin yleishyödyllisessä käytössä olevien retkikohteiden, reitistöjen tai luontopolkujen perustasoa tai käytettävyyttä parantaviin toimenpiteisiin:

  • opasteet ja infokyltit
  • turvallisuutta ja esteettömyyttä parantavat toimenpiteet kuten kaiteet, portaat, invaliuskat, pitkospuut
  • kodat, laavut, makkaranpaistopaikat, näköalatornit
  • köysiradat, narulossit, pienet sillat, pienet seikkailuradat

Hakeminen

Hakemus laaditaan Hyrrä-järjestelmään, jonne laaditaan yleishyödyllisen kehittämishankkeen investointihankesuunnitelma toimenpiteeseen M07/7.5 Vapaa-aikaan ja matkailun kehittämiseen liittyvät investoinnit. Hakemukset arvioidaan ja pisteytetään Veturin valintakriteereiden perusteella.

Hankkeen laatimiseen löydät oppaan ja ohjeet Ruokaviraston sivuilta.

Lisätietoja antaa vs.toiminnanjohtaja

Minna Partanen, p. 040 760 7173, sähköposti: minna.partanen(at)ylasavonveturi.fi

 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile