Yhdistys

Ylä-Savon Veturi ry on vuonna 1999 perustettu maaseudun kehittämisyhdistys. Toiminta-alueeseen kuuluvat Iisalmen ja Kiuruveden kaupungit sekä Keiteleen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Vieremän kunnat. Yhdistyksen toiminnanjohtaja on Minna Partanen ja hallituksen puheenjohtaja Harri-Pekka Luomi Pielavedeltä. Lisäksi Veturilla työskentelee hanketyöntekijä Hanna Taskinen kesäkuun 2019 loppuun.

Yhdistyksen tehtävänä on toimia maaseudun puolestapuhujana sekä lisätä maaseudun kehittämiseen liittyvää osaamista. Autamme ja kannustamme maaseudun asukkaita kylien kehittämisessä, hanketyössä ja yhteistyöverkostojen luomisessa niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin. Tuemme maaseudun mikroyrityksiä ja yrittäjiä oman toimintansa kehittämisessä myöntämällä yritystukia.

Veturin jäseneksi voivat liittyä niin yksityiset henkilöt, yhdistykset, kunnat kuin yrityksetkin. Jäsenemme saavat neljä kertaa vuodessa ilmestyvän jäsenkirjeen, josta löytyy ajankohtaista tietoa Veturin toiminnasta sekä alueemme maaseudun kehittämistyöstä yleensäkin.

Veturi toimii yhtenä Suomen 54 Leader-ryhmästä ohjelmakaudella 2014-2020.

Tutustu strategiaamme Täynnä mahdollisuuksia!

Vietämme tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuotta. Lue lisää täältä >>