Yhdistys

Ylä-Savon Veturi ry on vuonna 1999 perustettu maaseudun kehittämisyhdistys. Toiminta-alueeseen kuuluvat Iisalmen ja Kiuruveden kaupungit sekä Keiteleen, Lapinlahden, Pielaveden, Sonkajärven ja Vieremän kunnat. Toiminnanjohtajana toimii Sari Hyttinen Iisalmesta (kuvassa keskellä) ja hallituksen puheenjohtajana Maija-Leena Kemppainen Vieremältä.

Yhdistyksen tehtävänä on toimia maaseudun puolestapuhujana sekä lisätä maaseudun kehittämiseen liittyvää osaamista. Autamme ja kannustamme maaseudun asukkaita kylien kehittämisessä, hanketyössä ja yhteistyöverkostojen luomisessa niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin. Tuemme maaseudun mikroyrityksiä ja yrittäjiä oman toimintansa kehittämisessä myöntämällä yritystukia.

Veturin jäseneksi voivat liittyä niin yksityiset henkilöt, yhdistykset, kunnat kuin yrityksetkin. Jäsenemme saavat neljä kertaa vuodessa ilmestyvän jäsenkirjeen, josta löytyy ajankohtaista tietoa Veturin toiminnasta sekä alueemme maaseudun kehittämistyöstä yleensäkin.

Veturi toimii yhtenä Suomen 54 Leader-ryhmästä ohjelmakaudella 2014-2020.

Tutustu strategiaamme Täynnä mahdollisuuksia!