Ajankohtaista

06.03.2018

Maksuttomia koulutuksia Ylä-Savon tapahtumajärjestäjille

Kevään 2018 aikana Ylä-Savossa järjestetään maksuttomia koulutuksia tapahtumajärjestäjille. Osana Iisalmen kaupungin sekä Sonkajärven, Vieremän ja Lapinlahden kuntien käynnistämää tapahtumamatkailun kehittämistyötä järjestettävien koulutusten aiheet on valittu alueen tapahtumajärjestäjien toiveiden ja tapahtumakävijöiden palautteiden perusteella. Koulutuksia järjestetään kerran kuukaudessa kevään ajan, ja ne ovat avoimia ja maksuttomia alueen tapahtumajärjestäjille.

”Koulutusten aiheita ovat muun muassa yhteistyökumppanuudet, mediatiedotus, sosiaalisen median käyttö sekä tapahtumajärjestämisen lainsäädäntö ja velvoitteet”, Kuhinaa keskustaan, tapahtumamatkailua Ylä-Savoon –kehittämistyön projektivastaava Marika Makkonen kertoo. ”Seuraavan koulutuksen aiheena on Facebookin käyttö tapahtumamarkkinoinnissa, ja se järjestetään torstaina 22.3. Iisalmessa,” Makkonen jatkaa.

Vuonna 2017 osana tapahtumamatkailun kehittämistyötä tehty Ylä-Savon tapahtumakävijäselvitys osoittaa, että tapahtumakävijät ovat tyytyväisiä Ylä-Savon tapahtumiin, ja peräti 90 % kyselyyn vastanneista suosittelee alueen tapahtumia ystävilleen. Erinomaisiin tuloksiin halutaan päästä jatkossakin, ja siksi tapahtumien jatkuvaan kehittämiseen panostetaan.

Tapahtumajärjestäjien mielestä alkuvuoden koulutukset ovat olleet käytännönläheisiä ja hyödyllisiä. ”Vauhdikkaan työpäivän jälkeen laiskotti hieman lähteä, mutta koulutuksen jälkeen olin virkeämpi kuin sinne tullessani, koska tilaisuudessa tuli niin huikean hyviä käytännön vinkkejä”, eräs osallistujista totesi helmikuussa pidetyn koulutusillan jälkeen.

”Tapahtumissamme tietyt asiat ovat hyvällä tasolla, ja viimeisten vuosien aikana on menty paljon eteenpäin. Haluamme kuitenkin kehittää urheilutapahtumiamme edelleen,” IPK:n toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola kertoo. ”Jääkiekkojoukkueessamme halutaan menestyä ja muun toiminnan pitää kulkea tässä käsikädessä tavoitteiden saavuttamiseksi. Nämä koulutukset ovat meidän harjoittelua, ja tulokset näkyvät siinä, kuinka kiinnostavia tapahtumamme ja joukkueemme ovat. Haastamme itseämme urheilijanpalolla oppimaan uutta tapahtumien kehittämiseksi, ja nämä koulutukset ovat auttaneet siinä todella hyvin, ja antaneet konkreettisia apuja.”

Lisätietoa koulutuksista ja ilmoittautumisesta osoitteessa: www.iisalmi.fi/kuhinaakeskustaan

Kuhinaa keskustaan, tapahtumamatkailua Ylä-Savoon –hanke toteutetaan vuosina 2017 - 2018. Iisalmen kaupungin sekä Sonkajärven, Vieremän ja Lapinlahden kuntien käynnistämän tapahtumamatkailun ja keskustaajamien kehittämistyön tavoitteena on kasvattaa alueen matkailutuloa. Hankkeen hallinnoijana toimii Iisalmen kaupunki. Hanke toimintaansa EU:n maaseuturahaston Leader-rahoitusta.

 

Lisätiedot:

Marika Makkonen
projektivastaava
Puh. 040 357 5696
marika.makkonen(at)iisalmi.fi
www.iisalmi.fi/kuhinaakeskustaan

                          
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile