Ajankohtaista

06.06.2018

Veturin hallitus myönsi rahoitusta 4 kohteeseen

Kuntoportaat vihdoin Iisalmeen Leader-rahoituksella      

Jo vuosia Iisalmeen on toivottu kuntoportaita. Nyt ne ovat askeleen lähempänä toteutumista Ylä-Savon Veturin hallituksen puollettua Leader-rahoitusta kuntoportaiden rakentamiseen. Paloisvuoren rinteeseen suunniteltujen portaiden kokonaispituus on 125 metriä ja nousua tulee 25 metriä. Hanke toteutetaan 30.6.2019 mennessä.

Iisalmen Yrittäjät ry:n yhdessä Iisalmen kaupungin kanssa toteuttama investointi tukee alueen urheilu- ja liikuntaseurojen oheisharjoittelua sekä monipuolistaa Paloisvuoren liikunta-alueen tarjontaa. Kuntoportaiden suosio on viime vuosina kasvanut huimasti ja esimerkiksi Puijolle eivät kaikki halukkaat mahdu kerralla käyttämään portaita. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 36 856 euroa, joihin myönnettiin Leader-rahoitusta 60 %, 22 113 euroa.

Tölvän kylä kehittää retkisatamasta kesäkeitaan

Tölvän seudun kyläyhdistykselle Lapinlahdelle myönnettiin Leader-rahoitusta Nurmirannan retkisataman kehittämisinvestointeihin. Alue on rakennettu 2007 ja nyt sen perustasoa parannetaan tekemällä oma uimapaikka, huussit, uimakopit sekä penkkejä ja pöytiä. Aluetta siistitään ja järveä ruopataan, jolloin maisema kohentuu ja siitä saadaan koko kylän kesäkeidas. Nurmirannan retkisatamassa on veneenlaskupaikka ja siitä on vesiyhteys Saimaalle. Nurmiranta houkuttelee matkailijoita ja asukkaita laajasti koko kunnan alueelta, ja investoinnin toivotaan lisäävän alueen vetovoimaisuuttaa edelleen. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 38 748 euroa, josta Leader-tuen osuus 60 % eli 23 248 euroa. Hakija on suunnitellut tekevänsä työn pääosin talkoilla, joita on laskettu hankkeeseen lähes 650 tuntia.

Yhteistyöhankkeella edistetään yrittäjien verkostoitumista

Iisalmen kaupunki hallinnoi yritysryhmähanketta, jossa mukana on 7 iisalmelaista yritystä. Kivijalasta kauppapaikalle ‑hankkeessa rakennetaan mukana oleville yrityksille omat verkkokaupat, testataan niiden käytettävyyttä ja opetellaan ylläpitoa. Hankkeen toimenpiteet rakentuvat verkostomaiseen toimintatapaan, jossa yritykset oppivat ja ideoivat uutta yhdessä. Hankkeella tuetaan pääosin käsityövaltaista naisyrittäjyyttä ja mikroyritysten kasvua. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 15 350 euroa, joihin Leader-rahoitusta myönnettiin 75 %, 11 512 euroa.

Urheilusimulaattori tuo uusia lajeja Ylä-Savoon

Keila- ja liikuntakeskus Liike Oy Iisalmesta sai Leader-rahoitusta urheilusimulaattorin hankintaan. Koko Suomenkin mittakaavassa vielä varsin harvinainen urheilusimulaattori mahdollistaa 17 lajin harjoittelun, kuten kriketin, ammuntalajit, erilaiset autourheilulajit sekä palloilulajeja. Simulaattori monipuolistaa alueen harrastusmahdollisuuksia, lisää innostusta uusiin lajikokeiluihin sekä parantaa yrityksen toimintaedellytyksiä.

Lisätietoja:

Yritystuki ja yhteistyöhanke: Toiminnanjohtaja Sari Hyttinen, p. 040 868 0998, sari.hyttinen(at)ylasavonveturi.fi

Kuntoportaat ja Tölvän kylän hanke: hankeneuvoja Minna Partanen, p. 040 760 7173, minna.partanen(at)ylasavonveturi.fi
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile