Ajankohtaista

10.08.2018

Iisalmessa kasvua alkuvuoden hotelliyöpymisissä

Tilastokeskuksen tammi-kesäkuun majoitustilastoissa on Iisalmen hotelliyöpymisissä hyvää 5,8%:n kasvua. Majoitustilastot osoittavat kesäkuun ennakkotietojen valossa jopa 19,4%:n kasvua Iisalmen hotelliyöpymisissä. Muutos kotimaisten majoittujien kohdalla on viime vuoden kesäkuuhun verrattuna 20,3% ja ulkomaalaisten kävijöiden kasvuakin on 9%, vaikka yleisesti ulkomaalaisten majoittujien määrä Suomessa notkahti ajankohdalla.

Tilastokeskuksen tilastoihin lasketaan alueeltamme vain Iisalmen neljän hotellin tiedot, mutta luvut ja suunta ovat suuntaa-antavia koko Iisalmi ja tienoot-matkailualueelta. Kasvukäyrä jatkuu viime vuodelta, jolloin samaan aikaan tilastoissa oli myös positiivinen vire.

Työperäinen matkustaminen ja alueen yritysten käyttämät matkailupalvelut luovat tukijalan alueen matkailulle ja talouden hyvä tilanne heijastuu nyt matkailuun. Alueella on lisäksi panostettu matkailun kehittämiseen ja markkinointiin. Käynnissä olevalla Ylä-Savon tapahtumamatkailun ja keskustojen kehittämistyöllä on kehitetty muun muassa seudun matkailumarkkinointiyhteistyötä. Iisalmi ja tienoot matkailumarkkinointiyhteistyöhön on saatu lisää voimaa uusien jäsenten ja tiivistyneen kuntayhteistyön myötä. Markkinointi on tehostunut esimerkiksi alueen matkailun ja tapahtumien yhteisten sosiaalisen median kanavien käyttöönoton ja uusien markkinointimateriaalien tuottamisen myötä. Markkinointitempauksia on tehty yksin ja yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Alkuvuodesta oltiin mm. MATKA 2018-messuilla ja toukokuussa Narinkkatorin yhteistempauksessa.

Lisätietoja:

Minna Maukonen

matkailu-ja viestintäasiantuntija

Iisalmen kaupunki

puh. 040 543 4903

minna.maukonen(at)iisalmi.fi
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile