Seuraava Maaseutuparlamentti -paikkakunta haussa

Haluatteko saada koko Suomen kylään? Seuraava valtakunnallinen, maaseudun kehittämisen ja maaseutupoliittisen keskustelun ykköstapahtuma, Maaseutuparlamentti, järjestetään 1.-3.10.2020 jossain päin Suomen maaseutua. Missä? Paikkakuntavalintaan voi vaikuttaa antamalla oman ehdotuksen.

Maaseutuparlamentti tuo yhteen innostuneita toimijoita, tutkijoita, kehittäjiä ja päättäjiä eri puolilta Suomea. Viime vuonna ensimmäistä kertaa valtakunnallisena tapahtumana järjestetty Maaseutu-parlamentti kokosi reilu 800 osallistujaa innostumaan maaseudun mahdollisuuksista. Tapahtumapaikalla vieraili osallistujien lisäksi reilu 1500 henkilöä, ja sosiaalisen median kautta tapahtuma tavoitti yli 100 000 henkilöä.

Maaseutuparlamentin vuoden 2020 pääteemana ja järjestelyiden punaisena lankana tulee olemaan kestävä taloudellinen, ekologinen, sosiaalinen ja kulttuurinen kehitys. Pääjärjestäjinä toimivat Maaseutupolitiikan neuvosto, Suomen maaseutuverkosto, Suomen Kylät ry ja MTK ry. Tapahtuma toteutetaan laajassa yhteistyössä muiden valtakunnallisten, alueellisten ja paikallisten maaseudulla toimivien organisaatioiden ja asiantuntijoiden kanssa.

Maaseutuparlamentin paikkakilpailu ratkaistaan avoimessa nettiäänestyksessä. Nettiäänestykseen nostetaan raadin valitsemat sopivimmat ehdotukset. Valitsijaraatiin kuuluvat pääjärjestäjien lisäksi muun muassa Sitra, Maaseudun Tulevaisuus ja Maaseudun Sivistysliitto MSL. Nettiäänestys järjestetään maaliskuussa 2019.

Tarkat hakuohjeet tästä.