Ajankohtaista

19.12.2018

Tapahtumatonni 2019 -rahoitus haettavissa 28.2. asti

Ylä-Savon Veturi käynnistää 20-vuotisjuhlavuotensa Tapahtumatonni 2019 -teemahankehaulla. Hankkeen tavoitteena on rahoittaa yleishyödyllisten yhteisöjen toteuttamia uusia tai selkeästi uudistettuja tapahtumia, tempauksia ja kampanjoita. Toimenpiteiden maksimituki on hankkeen nimen mukaisesti tuhat euroa. Tavoitteena on rahoittaa alueen jokaiseen kuntaan vähintään kaksi tapahtumaa per kunta. Erityisesti toivotaan nuoria mukaan tapahtumajärjestämiseen sekä nuorille suunnattuja tapahtumia. Teemahankehaku avautuu 1.1.2019, mutta hakumateriaalit voi ladata jo nyt Veturin sivuilta.

Tapahtumatonnihankkeella halutaan lisäksi nostaa esille maaseudun mahdollisuuksia, kohottaa maaseudun imagoa ja esitellä hyvää arkea maaseudulla. Nämä asiat ovat viime aikoina nousseet esille Ylä-Savossa puhuttaessa osaavan työvoiman ja uusien asukkaiden saamisesta alueelle. Veturin näkökulmasta tavoitteena on myös edistää tietoisuutta Leader-rahoituksesta sekä tarjota järjestöille, yhdistyksille, seuroille ja kylätoimijoille mahdollisuus saada kaivattua lisäponninta tapahtumien järjestämiseen ja uudistamiseen.

Tapahtumatonni 2019 -toimenpiteisiin on varattu julkista rahoitusta 14 000 euroa. Yksittäiset toimenpiteet voivat olla kokonaiskustannuksiltaan 500 − 1200 euroa, joihin myönnetään 80 % tukea. Omarahoitusosuuden toimenpiteen toteuttaja voi kattaa rahalla, talkootyöllä tai molemmilla. Hakuaikaa on helmikuun 2019 loppuun asti. Ylä-Savon Veturin hallitus valitsee rahoitettavat toimenpiteet maaliskuun kokouksessa, ja toteutettavat tapahtumat voidaan järjestää huhti- ja joulukuun 2019 välisenä aikana.

Lisätietoa hankkeesta ja hakemisesta.

 
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile