11.02.2019

Luontokohteiden virkistyskäytön edistäminen -teemahaku auki

Ylä-Savon Veturi avaa teemahaun luontokohteiden virkistyskäytön edistämiseksi Leader-rahoituksella. Haku on avoinna 8.4.2019 saakka!

Luontokohteiden virkistyskäytön edistämiseen varataan Ylä-Savon Veturin Leader-rahoituksesta 180 000 euroa. Tukea myönnetään 60 % hankkeen kokonaiskustannuksista.

Rahoitusta myönnetään esimerkiksi seuraaviin yleishyödyllisessä käytössä olevien retkikohteiden, reitistöjen tai luontopolkujen perustasoa tai käytettävyyttä parantaviin toimenpiteisiin:

• opasteet ja infokyltit
  • turvallisuutta ja esteettömyyttä parantavat toimenpiteet kuten kaiteet, portaat, invaliuskat, pitkospuut
  • kodat, laavut, makkaranpaistopaikat, näköalatornit
  • köysiradat, narulossit, pienet sillat, pienet seikkailuradat

Hakijoina voivat toimia kunnat tai yleishyödylliset säätiöt ja yhdistykset, jotka omistavat tai joilla on hallintaoikeus yleisessä käytössä olevaan retkeily- tai luontokohteeseen. Rahoitus kohdistetaan olemassa olevien kohteiden perustason parantamiseen, ei uusiin kohteisiin.

Hakuohjeet ja lisätietoa: http://www.ylasavonveturi.fi/fi/hanketoiminta/luovi-teemahaku-2019/