Ajankohtaista

01.04.2019

Yhteisiä kokoontumistiloja kuntoon yli 100 000 eurolla

Ylä-Savon Veturin myöntämällä Leader-rahoituksella mm. parannetaan yhteisten kokoontumistilojen turvallisuutta ja toiminnallisuutta ympäri Ylä-Savoa. Veturin hallitus myönsi rahoitusta kaikkiaan 104 000 euroa 14 toimenpiteelle. Tapahtumatonni-haku sai aikaan suoranaisen hakemusten vyöryn.

Yleishyödyllisten yhteisöjen olemassa oleviin kokoontumistilojen kunnostukseen, pieniin investointeihin ja rakennelmiin tarkoitettu Leader-rahoitus kiinnosti yläsavolaisia yhteisöjä. Hakemuksia saapui kaikkiaan 29, joista Veturin hallitus valitsi rahoitettavaksi 14. Toimenpiteet on tarkoitus toteuttaa syksyyn 2020 mennessä.

Vilkas tapahtumavuosi tulossa

Yleishyödyllisten yhteisöjen uusien tai selkeästi uudistettujen tapahtumien tukemiseen tarkoitettu Tapahtumatonni sai aikaan hakemusten vyöryn. -Yksittäisiin tapahtumiin Leader-rahoitusta ei voi myöntää. 20-vuotisjuhlavuotemme merkeissä halusimme yläsavolaiset juhlimaan kanssamme ja teemahanke mahdollisti tapahtumien rahoittamisen. Hakemuksia tuli kaikkiaan 42 kappaletta, iloitsee Veturin vs. toiminnanjohtaja Minna Partanen.

-Selkeästi tämäntyyppiselle rahoitukselle on tarvetta. Loppuvuoden aikana ympäri Ylä-Savoa on eri-ikäisille suunnattuja ja erityyppisiä tapahtumia, jopa tapahtumasarjoja, jatkaa Partanen ja lisää: -On hienoa, että saimme rahoitettavaksi myös yhdistysten yhteisiä ja kuntarajoja ylittäviä tempauksia.

Tapahtumatonnilla rahoitetaan mm. Iisalmessa 4H ja kylät -tapahtumakiertuetta ja Ipana Futis-turnausta, Kiuruvedellä lasten vappupäivä-tapahtumaa ja uudistettua juhannusjuhlaa sekä Lapinlahdella eri vuodenaikoina toteutettavaa retki-, luonto- ja erätapahtumien sarjaa.

Investointituella uudenlaista palvelua Ylä-Savoon

Veturin hallitus myönsi iisalmelaiselle Mediatoimisto Oikea Käsi Oy:lle yrityksen investointitukea liikkuvan kuvausyksikön hankintaan internetin livestriimaukseen. Liikkuvalla tuotantolaitteistolla voidaan tuottaa 4K-kuvaa ja laadukasta ääntä internetlähetyksiin paikasta riippumatta. Tarkoituksena on toteuttaa livelähetyksiä yläsavolaisista tapahtumista. Veturin hallitus näkee hyvänä, että uudentyyppinen palvelu täydentää alueen palvelutarjontaa ja vastaa kysyntään.

Teemahankkeiden rahoitettujen toimenpiteiden tarkempia tietoja voit katsoa täältä >>

Lisätietoja:

Ylä-Savon Veturi ry, vs. toiminnanjohtaja Minna Partanen, 040 760 7173, minna.partanen(at)ylasavonveturi.fi
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile