Ajankohtaista

13.05.2019

KauppaKärrystä maailmalle yläsavolaisten mikroyrittäjien paikallisia tuotteita ja palveluja

Iisalmen seutu on näkyvästi mukana Future Savon koordinoimalla, valtakunnallisella Olemisen vapaus -kiertueella, jolle kasvuhakuisten yläsavolaisten mikroyrittäjien KauppaKärry osallistuu. Kiertue alkaa 13.5. Rovaniemeltä ja etenee Oulun, Kajaanin, Joensuun ja Tampereen kautta 28.5. Helsinkiin.

Maanantaina 13. toukokuuta starttaava KauppaKärry on yläsavolaisten ennakkoluulottomien mikroyrittäjien kesäkiertue, joka aloittaa matkansa Olemisen vapaus -yhteiskiertueesta ja jatkaa sen jälkeen läpi kesän lähialueen tapahtumissa. Kiertueella vetonaulana toimii yritysten yhteinen liikkuva esittely- ja myymäläkärry paikallisine tuotteineen, palveluntarjoajineen ja herkkuineen. KauppaKärry tähtää yritysten tunnettuuden lisäämiseen ja uusien asiakkuuksien saamiseen. Future Savo -vetovoimahankkeen tavoitteena on puolestaan varmistaa, että Pohjois-Savon yrityksillä on osaavaa työvoimaa ja kasvun mahdollisuuksia myös tulevaisuudessa. Olemisen vapaus -kiertueen aikana yläsavolaiset yritykset KauppaKärryineen ilmestyvät kuuteen kaupunkiin.

KauppaKärryssä ovat mukana korubrändi Anna’s Darling Ky, kahvila-ravintola Iltalypsy Oy, JP Studiokeramiikka Oy, Mainostoimisto Polku Ky, Pesolan Pihviliha Oy, kelloihin, koruihin ja palkintoihin erikoistunut PKP-Trading Oy, Savon Rautaosa Oy sekä erilaisia tilaisuuksia järjestävä Ulmalan Kansantalo Oy. Lisäksi Iisalmen kaupunkibrändi By Iisalmi on mukana KauppaKärrytoteutuksessa.

Olemisen vapaus -kiertueelle osallistuu lukuisia muita ylä- ja pohjoissavolaisia yrityksiä sekä toimijoita omilla esittelypisteillään. Mukana ovat muun muassa Ponsse, Suomivalimo, Iisalmi ja tienoot -matkailuyrityksiä, YSAO sekä Ylä-Savon Sote.

Iisalmi ei odota ihmeitä – se tekee niitä

KauppaKärryn taustalla on Ylä-Savossa toimiva Iisalmen kaupungin, Savo Grown ja Oulun yliopiston yhteinen Mikrogrow hanke, joka on tuonut mikroyrittäjiä yhteen kuukausittain jo kahden vuoden ajan. Yrittäjät ovat keskustelleet ongelmistaan ja onnistumisistaan kuluneiden kahden vuoden ajan. Hankkeen viimeisen alkaneen vuoden teema on konkreettiset teot. KauppaKärry on yksi innovatiivisimmista teoista. Sen tavoitteena on kasvattaa yritysten liiketoimintaa, saada ne verkostoitumaan keskenään entistä tehokkaammin ja lisätä alueen tunnettuutta.  Teot mahdollistuvat Ylä-Savon Veturin myöntämällä Leader rahoituksella, Iisalmen kaupungin sekä yrittäjien valtavalla tahtotilalla.

”KauppaKärry on yläsavolaisten yritysten rohkea idea tehdä itseään ja kotiseutuaan tunnetuksi. Odotan tältä kesältä ratkiriemukkaita hetkiä ja kohtaamisia uusien ihmisten kanssa. Olemme kahden vuoden ajan jakaneet yrittäjätarinoitamme, ja osaamme nyt kertoa toistemme yrityksistä sekä palveluista”, kertoo sonkajärveläinen korumuotoilija Anna-Reetta Väänänen.

KauppaKärryn yrittäjiä yhdistää tietenkin Ylä-Savo ja yrittäjyys. Kiertueella on mukana monialainen, mielenkiintoinen ja epätavallinen yhdistelmä osaamista. Yhteisen kesän aikana osaamista, vastuuta ja resursseja jaetaan yrittäjien kesken. Näin KauppaKärryn tarina vain paranee matkan jatkuessa paikkakunnalta toiselle.

Kiertueen etenemistä ja tarinaa voi seurata Instagramissa yrittäjien omissa kanavissa, sekä hashtageilla #tehdäänihmeitäyhdessä ja #Kauppakärry

Kiertueaikataulut

Olemisen vapaus (yhteinen kiertue):
13.5. Rovaniemi, Kauppatori
15.5. Oulu, Kauppatori
17.5. Kajaani, Raatihuoneentori
20.5. Joensuu, Kauppatori                       
22.5.Tampere, Keskustori  
28.5. Helsinki, Narinkkatori

KAUPPAKärry-kiertue:    
19.5.2019 Iisalmi (Kevätmarkkinat)
29.6.2019 Pielavesi (Muikkuvestivaali)
5.-6.7. 2019 Sonkajärvi (Eukonkanto)
12.-13.7.2019 Iisalmi (Oluset)
17.-20.7.2019 Kiuruvesi (Iskelmäviikot)
10.8.2019 Iisalmi (Louhenkatupäivä)
14.-15.9.2019 Rautalampi (Pestuumarkkinat)
14.-15.9.2019 Iisalmi (Syysmarkkinat)

Lue lisää KAUPPAKärrystä: www.iisalmi.fi/kasvubyiisalmi

Lue lisää Olemisen vapaus -kiertueesta ja osallistujista: https://olemisenvapaus.fi/

Lisätietoja:

Yritysasiantuntija Virpi Murtola

Iisalmen kaupunki, Elinvoimapalvelut

puh. 040 630 5133, virpi.miurtola(at)iisalmi.fi


 

  

 

 
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile