Ajankohtaista

06.09.2019

Veturilta yli 120 000 euroa yritysten ja yhdistysten kehitysideoihin

Ylä-Savon Golfseura ry sai hieman yli 42 000 euroa hankkeeseen, jossa Ahmon golfkentän toimintoja kehitetään vastaamaan paremmin laajenevan harrastajajoukon ja lähiseudun asukkaiden tarpeita. Hankkeessa korjataan ja laajennetaan nykyisiä kaikille avoimia ja maksuttomia harjoitusalueita monipuolisempaa harjoittelua varten. Tämän lisäksi lähipelialueen viereen hankitaan ulkokuntoilulaitteita.

Veturi myönsi iisalmelaiselle Liikuntaseura Ote ry:lle vajaat 21 000 euroa tilojen remontoimiseen tanssi- ja parkour-toimintaan sopiviksi. Seura hankkii myös tiloihin tarvittavia liikuntavälineitä kuten pehmusteita, patjoja ja voimistelupenkkejä. Remontoitujen tilojen myötä voidaan myös ideoida uudenlaista toimintaa yläsavolaisille, kuten liikunnallisia syntymäpäiväjuhlia.

Ekomatkailua Suomeen ja Intiaan aloitteleva GreenEscape Oy sai 35 000 euroa perustamistukea matkatoimiston toiminnan käynnistämiseksi. Yrityksen kotipaikka on Lapinlahti. Uudenlainen matkatoimisto tarjoaa matkoja massaturismin ulkopuolella oleviin maaseudun kohteisiin tutustuttaen matkailijat ja paikallisasukkaat toisiinsa. Yritys käyttää perustamistukea mm. monikielisten verkkosivujen tuottamiseen, markkinointikampanjaan ja -materiaaleihin sekä kohteisiin tutustumiseen. Veturin hallitus pitää hanketta tärkeänä avauksena alueen matkailun kehittämisessä, sekä kansainvälisen asiakaskunnan saavuttamisessa ja odottaa sen luovan uutta kysyntää koko Ylä-Savon alueen matkailutarjontaan.

Mainospalveluja tarjoavalle iisalmelaiselle Suomen Ateljeelahja Oy:lle myönnettiin reilut 12 400 euroa laiteinvestointeihin. Uuden laiteinvestoinnin avulla pystytään tekemään entistä monipuolisemmin tekstiilimerkkauksia yritysasiakkaille. Jyrsin tehostaa palvelujen toteuttamista nopeammalla aikataululla ja vähemmällä käsityöllä. Kuivausuuni parantaa painatusvärien kirkkautta ja helpottaa painotöiden tekemistä yksin.

Lisäksi myönnettiin kokeilutukea 10 000 euroa iisalmelaiselle yritykselle.

Uusi Intoa toimintaan-teemahanke alkamassa

Ylä-Savon Veturin hallitus päätti uuden teemahankkeen toteuttamisesta. Intoa toimintaan (INTO)-teemahankkeella halutaan innostaa alueen toimijoita oman toimintansa kehittämiseen hakemalla mallia muualta tai luomalla uusia kumppanuuksia. Tavoitteena on edistää olemassa olevien ideoiden toteutumista hyödyntäen muualla hyväksi todettuja toimintamalleja. Tutustuminen toisen organisaation toimintamalliin tai yhteistyön aloittaminen toisen organisaation kanssa voi tapahtua joko Suomessa tai Euroopassa toisen Leader-ryhmän alueella.

Teemahankkeen tavoitteena on aktivoida erityisesti aiemmassa esiselvityshankkeessa alustavaa kansainväliseen toimintaan kiinnostuksen osoittaneita, mutta myös muita yhteisöjä kehittämään toimintaansa joko suomalaisen tai ulkomaisen kumppanin kanssa.  INTO-teemahankkeen kohderyhmänä ja samalla toimenpiteiden toteuttajina ovat yläsavolaiset järjestöt, yhdistykset, seurat ja kylätoimijat. Hankkeen kustannusarvio on vajaat 95 000 euroa ja se käynnistyy syksyn aikana.

Ylä-Savon Veturin hallitus oli koolla perjantaina 6. syyskuuta.

Lisätietoja antaa Ylä-Savon Veturi ry, toiminnanjohtaja Minna Partanen, 040 760 7173, minna.partanen(at)ylasavonveturi.fi
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile