Ajankohtaista

03.10.2019

Veturi suuntaa loppukauden rahoitusta yrityksille ja nuorille

Ohjelmakausi 2014–2020 on päättymässä ja Leader-rahoitusta on jaossa ensi vuoden loppuun. Ylä-Savon Veturin hallitus päätti 3. lokakuuta kokouksessaan suunnata loppukauden jäljellä olevan rahoituksen ensisijaisesti kehittämiseen. Erityisesti halutaan turvata rahoituksen riittävyys yritysten investointeihin ja yritysryhmähankkeisiin. Hallituksen linjauksen mukaan yleishyödyllisille yhteisöille ei rahoiteta rakentamisinvestointeja.

-Linjaus perustuu Veturin strategiaan, jonka mukaan rahoitusta suunnataan toimintaa kehittäviin ja lisääviin hankkeisiin, kertoo Veturin toiminnanjohtaja Minna Partanen. -Edellisillä ohjelmakausilla on rahoitettu paljon kyläntaloja ja muita kokoontumistiloja. Käynnissä olevassa Kokoontumistilat kuntoon -teemahankkeessa rahoitettiin peräti 14 erilaista rakentamisinvestointia.

Ensi vuonna toivotaan erityisesti nuorten toimintaa lisääviä ja kehittäviä hankkeita, joissa myös nuoret itse olisivat mukana. Veturin rahoituksen teemavuosi "nuoret ja innovatiivinen maaseutu" kannustaa myös innovatiivisten ideoiden toteuttamiseen.

Partanen toteaa, että nyt jos koskaan on aika toteuttaa toiminnan kehittämishankkeita. –Rahoitusta on haettava 2020 loppuun, mutta hankkeiden toteuttamiseen on aikaa 2022 päättymiseen asti.

Lisätietoja, Ylä-Savon Veturi ry, toiminnanjohtaja Minna Partanen, 040 760 7173, minna.partanen(at)ylasavonveturi.fi
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile