Ajankohtaista

03.10.2019

Veturin yritystukea Sonkajärvelle ja Lapinlahdelle

Ylä-Savon Sorkanhoito Oy Sonkajärveltä tekee nautojen sorkkahoitoa pääosin Pohjois-Savossa (Sonkajärvi, Vieremä, Iisalmi, Lapinlahti) ja eteläisessä Kainuussa. Ylä-Savon Veturi myönsi yritykselle 17 500 euroa investointitukea uudenlaisen sorkanhoitotelineen hankintaan. Isompi laite mahdollistaa myös emolehmien ja siitossonnien sorkkahoidot. Se parantaa myös työskentelyolosuhteita ja mahdollistaa turvallisemman työskentelyn. Perusteluinaan hallitus totesi investoinnin mm. tuovan yritykselle jatkuvuutta.

Lapinlahtelainen Onnenkäpälän koira-alan yritys sai reilut 11 500 euroa investointitukea koirahoitolarakennuksen hankintaan. Rakennukseen tulee tilat neljälle hoitokoiralle sekä trimmaustila, jota käytetään myös koirien hampaiden puhdistukseen sekä ravitsemusneuvontaan. Ulos rakennetaan kaksi ulkoaitausta, joihin on pääsy suoraan koiran omasta tilasta luukkujen kautta. Hallituksen mukaan investointi lisää alueen palvelutarjontaa ja tukee yrittäjän muuta osaamista.

Uusi, Lapinlahdelle perustettu GreenEscape Oy on ekomatkailua Suomeen ja Intiaan aloittava online-matkatoimisto. Yritys on tuonut koematkaryhmiä Ylä-Savoon ja Pohjois-Savoon alkusyksystä 2019 mm. Britanniasta. Yrityksellä on laadittu suunnitelma toiminnan laajentamisesta arabimatkailijoihin. Veturi myönsi yritykselle kokeilutukea 10 000 euroa arabimaihin tehtäviin tutustumismatkoihin, Intian ja Suomen matkamessuille osallistumiseen sekä koeryhmän matkapaketin toteuttamiseen. Veturin hallitus toteaa, että kokeilutuki mahdollistaa yrityksen palvelujen viemisen seuraavalle kehitysasteelle.

Lisätietoja, Ylä-Savon Veturi ry, toiminnanjohtaja Minna Partanen, 040 760 7173, minna.partanen(at)ylasavonveturi.fi

 
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile