Ajankohtaista

18.12.2019

Ylä-Savon Veturi palkitsi aktiivisia Leader-toimijoita

Leader-tunnustuksen saajat yhteiskuvassa vasemmalta: Terho Savolainen, Elisa Nuutinen, Virpi Murtola, Jari Puttonen, Taina Karvonen, Hannu Lappalainen, Ismo Partanen, Eetu Tikkanen, Hannele Mähönen, Maisa Mähönen, Antti Niskanen ja Anna-Reetta Väänänen.

Ylä-Savon Veturi ry:n hallitus jakoi vuoden 2019 tunnustukset aktiivisille Leader-toimijoille. Tänä vuonna valinnassa korostettiin alueellista yhteistyötä ja Leader-toiminnan näkyvyyttä Veturin 20-vuotisjuhlavuoden aikana. Tunnustukset jaettiin neljättä kertaa.

Vuoden Leader-henkilönä palkittiin toimittaja Elisa Nuutinen. Pielavesi-Keitele -lehdessä työskentelevä Nuutinen on tehnyt ansiokasta ruohonjuuritason tiedottamista erinomaisin tuloksin. Nuutisen kirjoittamien juttujen myönteinen, aluetta kehittävä näkökulma toteuttaa erinomaisesti Leader-periaatteita sekä Ylä-Savon Veturin Ylpeästi yläsavolainen -teemaa.

Vuoden Leader-yritys on vieremäläinen perheyritys PKP-Trading Oy. Se toimii hyvänä, ylpeästi yläsavolaisena esimerkkinä Leader-rahoitusta hyödyntäneestä maaseudun yrityksestä, joka toteuttaa erinomaisesti Leader-periaatteita. Yritys hakee rohkeasti uusia toimintatapoja ja verkostoja tavoitellen kasvua, työllisyyttä ja elinvoimaa. Se on myös viestinyt myönteisesti Leader-rahoituksesta ja kannustanut muita alueen yrityksiä rahoituksen hakemiseen.

Vuoden Leader-hanke -tunnustus myönnettiin Iisalmen kaupungin hallinnoimalle Kasvua KauppaKärryllä -yritysryhmähankkeelle. Oivaltavasti ja ennakkoluulottomasti toteutetussa yritysryhmähankkeessa yhdistyvät yritysten verkostoituminen ja kuntarajat ylittävä yhteistyö sopivasti savolaisella hulluudella maustettuna. Yrittäjät esittelivät ympäri Suomea ja maakunnallisissa tapahtumissa kotiseutua, tuotteita ja palveluitaan, Ylä-Savon Veturia ja Leader-rahoitusta unohtamatta. Hallituksen mukaan hanke toimii erinomaisena esimerkkinä savolaisesta kasvupolusta, josta kuullaan varmasti vielä lisää.

Ylä-Savon Veturin hallitus jakoi tunnustukset Iisalmessa 18. joulukuuta.

Lisätietoja, Ylä-Savon Veturi ry, toiminnanjohtaja Minna Partanen, 040 760 7173, minna.partanen(at)ylasavonveturi.fi

 
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile