Ajankohtaista

13.02.2020

Veturilta alueen kehittämiseen yli 100 000 euroa

Ylä-Savon Veturin hallitus myönsi torstaina 13. helmikuuta kokouksessaan Varpaisjärven kylätalotoiminnan käynnistämiseen 94 500 euroa ja Kiuruveden Keilahallille vajaat 9000 yhdistelmäsimulaattorin hankintaan.

Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu LASTU ry:n Varpaisjärven kylätalotoiminnan käynnistäminen -hankkeen tavoitteena on luoda yhteistyössä kuntalaisten ja toimijoiden kanssa pysyvä kohtaamispaikka ja yhteisöllinen toimintakeskus Varpaisjärvelle. Kylätaloksi on suunniteltu entistä kunnantaloa.

Alueen asukkaat ovat toivoneet virikkeitä ja virkistystä. Kylätalolla onkin tarkoitus toteuttaa kaikille avointa toimintaa, mitä kuntalaiset itse toivovat ja kertovat tarvitsevansa. Hankkeessa testataan ja luodaan toimintamalli pysyvän matalan kynnyksen kohtaamispaikaksi. Osallistamalla kuntalaiset toiminnan kehittämiseen voidaan lisätä alueen viihtyisyyttä ja elinvoimaisuutta. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 105 000 euroa ja sen toteutusaika on vuoden 2021 loppuun.

Hallituksen mukaan kyseessä on aidosti asukkaiden tarpeista lähtevästä, yhteisöä vahvistavasta yhteisponnistuksesta. Hanketta on valmisteltu huolella ja pitkäjänteisesti monen toimijan yhteistyöllä.

Investointituella uutta palvelua

Ylä-Savon Veturi myönsi Kiuruveden Keilahallille investointitukea vajaat 9000 euroa yhdistelmäsimulaattorin hankintaan. Hankinnan myötä palvelutarjontaa voidaan laajentaa lähialueen golf- ja metsästysharrastajille. Simulaattorin avulla voidaan järjestää myös kilpailutoimintaa. Investointi tukee liikevaihdon kasvua ja työllisyyttä.

Perusteluinaan hallitus totesi, että hanke monipuolistaa hakijan palvelutarjontaa ja lisää erityisesti nuorison, mutta myös muiden käyttäjäryhmien harrastusmahdollisuuksia. Harrastajamäärä saa aikaan riittävästi kysyntää. Yrityksen sijainti on keskeinen myös saavutettavuuden näkökulmasta.

Lisätietoja, Ylä-Savon Veturi ry, toiminnanjohtaja Minna Partanen, 040 760 717, minna.partanen(at)ylasavonveturi.fi

 
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile