Ajankohtaista

18.03.2020

Ylä-Savon Veturilta yli 46 000 euroa kehittämisideoille

Ylä-Savon Veturi ry myönsi vieremäläiselle Turve- ja maansiirto Hartikainen Oy:lle investointitukea reilut 26 000 euroa korjaussalaojitukseen soveltuvan salaojituslaitteiston hankintaan. Salaojankaivukone mahdollistaa yritykselle uuden palvelun tarjoamisen ja vastaa alueen maatilojen kysyntään.

Kiuruvedellä hotelli- ja ravintolapalveluja tarjoavalle Wallen Hovi Oy:lle myönnettiin yrityksen investointitukea hieman yli 3000 euroa. Kehittämistoimenpiteinä hankitaan nykyaikainen varaus- ja kassajärjestelmän laitteisto. Tilojen pintoja uudistetaan ja valaistusta parannetaan.  

Ylä-Savon Veturi rahoittaa Iisalmen Riistanhoitoyhdistyksen yleishyödyllistä investointihanketta reilulla 17 000 eurolla. Hanhilammen ampumakeskukseen hankitaan ison ja pienen hirviradan uusi laitteisto, joka vastaa nykyaikaisia turvallisuus-, ampuma- ja kilpailutoimintavaatimuksia. Samalla kunnostetaan alueen rakennuksia. Hankinta vastaa kasvaneisiin käyttäjämääriin ja mahdollistaa toiminnan monipuolistumisen. Uudella laitteistolla halutaan tukea erityisesti yläsavolaisten nuorten ampumaharrastusta ja turvallisuutta harrastuksen parissa.

Ylä-Savon Veturin rahoituslinjauksia

Ylä-Savon Veturin hallitus päätti kokouksessaan ampumaratojen investointihankkeisiin liittyvästä linjauksesta. Sen mukaan ampumaratojen investointeja koskee vaatimus seudullisesta yhteiskäytöstä myös laitehankinnoissa. Aiemmin Pohjois-Savon Leader-ryhmät ovat yhdessä linjanneet, että ampumaratojen kunnostushankkeissa hakijan on jo hakemusvaiheessa osoitettava laaja yhteiskäyttö muiden toimijoiden tai seurojen kanssa. Hallituksen mukaan yleishyödyllisiä hankkeita tullaan tarkastelemaan vaikuttavuuslähtökohdista.

Tämän lisäksi hallitus päätti, että yrityshankkeissa ei tueta toimitilahallien rakentamista, mutta hallirakentamiseen liittyviä kone- ja laiteinvestointeja tuetaan. Sama koskee myös muuta toimitilarakentamista. Yritysten perustamistuessa markkinointikustannuksia tarkastellaan hankekohtaisesti.

Lisätietoja, Ylä-Savon Veturi ry, toiminnanjohtaja Minna Partanen, 040 760 7173, minna.partanen(at)ylasavonveturi.fi

 

 
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile