Ajankohtaista

24.04.2020

Veturilta 90 000 euron rahoitus liikuntapaikkoihin ja elinkeinolliseen kehittämiseen

Sonkajärvelle rakennetaan kuntoportaat ja Lapinlahdelle parkour-rata. Lisäksi tuettiin Iisalmen torin kehittämissuunnitelmaa. Yrityksille myönnettiin tukea innovaatioihin ja investointeihin.

-Veturin hallitus iloitsee erityisesti yhdistysten, yritysten ja kuntien yhteisöllisistä hankkeista, joissa on mukana kymmeniä eri toimijoita talkootyössä tai muussa roolissa. Leader-rahoituksen idea toteutuu näin erinomaisesti, kertoo Ylä-Savon Veturin hallituksen puheenjohtaja Harri-Pekka Luomi. - Nyt rahoitetuissa hankkeissa lapset ja nuoret saavat mielekästä tekemistä parkour-radalla Lapinlahdella, kun taas Sonkajärven kuntoportaat palvelevat kaikenikäisiä ja -kuntoisia liikkujia.

Lions Club Lapinlahti/Viertäjät ry toteuttaa parkour-radan koulukeskuksen yhteyteen Lapinlahdelle. Parkour-rata on kaikkien kuntalaisten käytettävissä. Hankkeella monipuolistetaan Lapinlahden liikuntamahdollisuuksia ja kehitetään lasten sekä nuorten liikunnallisuutta. Veturi myönsi hankkeelle 30 000 euron rahoituksen. Kokonaiskustannukset ovat hieman yli 50 000 euroa.

Voimistelu- ja Urheiluseura Pahka ry Sonkajärveltä rakentaa kuntoportaat. Kuntoportaita voivat käyttää kaikenikäiset kuntalaiset. Urheiluseuroille kuntoportaat tarjoavat uuden mahdollisuuden harjoitteluun. Veturi myönsi kuntoporras-hankkeelle 17 000 euroa. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 28 000 euroa.

Veturi myönsi 8600 euroa Iiden ry:lle Iisalmen torin kehittämissuunnitelman laatimiseen. Torin halutaan olevan tärkeässä roolissa jatkossakin ja se palvelee myös seudullisena kohtaamispaikkana. Tavoitteena on synnyttää uusi visio ja suunta lähteä kehittämään toria sekä sen toimintaa yhdessä eri toimijoiden kanssa.

Lisäksi myönnettiin 18 000 euroa lisärahoitusta Pohjois-Pielaveden Kylät ry:n hankkeelle.

Yrityksille tukea investointeihin ja kokeiluun

Iisalmelainen Nouplan Oy tarjoaa arkkitehtisuunnittelu- ja projektinjohtopalveluita paikallisille yrityksille, rakennusliikkeille, talotehtaille ja yksityishenkilöille. Yritykselle myönnettiin 3000 euroa investointitukea toiminnassa tarvittavien laitteiden ja ohjelmistojen hankintaan.

Korusuunnittelua aiemmin tehnyt iisalmelainen Ninavia on käynnistämässä 3D-animaatioihin erikoistunutta mainostoimistoa. Tarvittaviin laite- ja järjestelmähankintoihin Veturin hallitus myönsi reilut 2100 euroa.

Tämä lisäksi yhdelle yritykselle myönnettiin 10 000 euroa kokeilutukea laitekehitykseen.

Lisätietoja, Ylä-Savon Veturi ry, toiminnanjohtaja Minna Partanen, 040 760 7173, minna.partanen(at)ylasavonveturi.fi
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile