Ajankohtaista

03.09.2020

Ylä-Savon Veturilta 32 000 euroa opintomatkoihin

Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ry myönsi 32 000 euroa alueen yleishyödyllisten yhteisöjen opintomatkojen toteuttamiseen. Tukea myönnettiin kaikkiaan 12 yhteisölle Iisalmeen, Keiteleelle, Lapinlahdelle, Pielavedelle, Sonkajärvelle ja Vieremälle. Tukea saivat kaikki hakijat.

Opintomatkoilla yhdistykset etsivät uusia yhteistyökumppaneita, toimintamalleja ja verkostoituvat. Nyt toteutuvilla opintomatkoilla haetaan mm. oppia SM-tason urheilukisojen järjestämiseen, etsitään uusia kumppanuuksia sekä tutustutaan innovatiivisiin toimintaympäristön kehittämisen ratkaisuihin.

Ylä-Savon Veturin INTO-Intoa toimintaan -teemahankkeen tavoitteena on innostaa nuoria mukaan toimintaan, sekä lisätä yhteistyötä ja ideoiden vaihtoa yhdistysten välillä. Hanke liittyy Veturin teemavuoteen "Nuoret ja innovatiivinen maaseutu".

Tukea myös kehittämisinvestointeihin

Ylä-Savon Veturi:n hallitus myönsi investointitukea 8500 euroa Jaanan Juhlapalvelut Ky:lle, joka tarjoaa juhla- ja pesulapalveluja sekä majoitusta Vieremällä. Yritys tehostaa toimitilojensa energiankäyttöä investoimalla maalämpöpumpun ja uuden jäähdytyskaapin. Ruokien pikajäähdytyslaite parantaa tuotteiden laatua, hygieenisyyttä ja tuoteturvallisuutta. Se tukee myös yrityksen uusille asiakasryhmille kehittämien ateriapalvelujen toteuttamista. Ylä-Savon Veturin hallituksen mukaan hanke tukee tärkeän lähipalvelun säilymistä ja mahdollistaa tulevaisuudessa jopa uuden työntekijän palkkaamisen.  

Ylä-Savon Golfseura ry:lle myönnettiin 4600 euroa golfkentän ilmastuskoneen hankintaan. Yhdistys on uusinut harjoittelualueen vuosina 2019–2020 ja alue saadaan käyttöön suunnitellusti kaudelle 2021. Uuden harjoittelualueen ja koko kentän alueelle tarvitaan erillinen viiltoilmastointilaite, joka auttaa nurmikon kasvua varsinkin kuivina aikoina. Laitteeseen on tarkoitus hankkia myös lisävarusteita, joilla kenttää voidaan hoitaa keväisin ja syksyisin. Nyt rahoitettu hanke tukee jo kunnostettuja harjoitusalueita ja mahdollistaa alueen harrastajille paremmat olosuhteet. Se voi myös lisätä alueen golfmatkailua.

Ylä-Savon Veturin hallitus kokoontui 3. syyskuuta.

Lisätietoja, Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ry, toiminnanjohtaja Minna Partanen, 040 760 7173, minna.partanen(at)ylasavonveturi.fi
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile