Ajankohtaista

23.11.2020

Ylä-Savon Veturilta 101 000 euroa alueen kehittämiseen

Veturilta rahoitusta uusiin hyvinvointipalveluihin

Vieremällä ja Sonkajärvellä toimiva Fysikaalinen hoitolaitos Karvonen Oy on laajentamassa toimintaansa Iisalmeen. Toiminta laajenee uusiin palvelumuotoihin, joita ei Ylä-Savossa ole tarjolla. Ylä-Savon Veturi myönsi investointitukea 23 000 euroa tarvittaviin laitteisiin.

PilatesMinna Liikunta & Hyvinvointi tarjoaa pilates-, jooga-, spiraalistabilaatio-, fysioterapia- ja liikuntapalveluita Iisalmessa ja lähialueilla. Palveluja ollaan kehittämässä ja yritys hankkii laitepilatekseen soveltuvia kehonhallintalaitteita. Ylä-Savon Veturi myönsi yritykselle 3 000 euroa investointitukea erikoislaitteiden hankintaan. Investointi vahvistaa yrityksen erityisosaamista ja tuo alueelle laajempia, laadukkaampia sekä monipuolisempia hyvinvointipalveluja mahdollistaen yritystoiminnan kasvun.

Vieremäläinen yritys vastaa kotoilu-trendiin

Patio Group Oy on rakennus- ja puusepäntuotteiden valmistukseen erikoistunut, uusi yritys Vieremältä. Yrityksen pääasialliset toiminnat ovat terassielementtien ja oheistuotteiden valmistus. Yritys on kehittämässä uudentyyppistä valmisterassikonseptia. Ylä-Savon Veturi myönsi yritykselle vajaat 10 000 euroa kokeilutukea valmisterassikonseptin kokeiluun ja lanseeraukseen. Kokeilu mahdollistaa yrityksen palveluiden viemisen seuraavalle kehitysasteelle ja onnistuessaan luo uutta liiketoimintaa sekä työpaikkoja Ylä-Savoon. Yritysidea vastaa hyvin myös oman asumisympäristön kohentamisen trendiin, jota koronapandemia on entisestään kiihdyttänyt.

Tämän lisäksi myönnettiin yhdelle yritykselle investointitukea 11 000 euroa.

Veturilta 54 000 euroa yritysten osaamisen kehittämiseen

Iisalmen kaupungin VideoX2-yritysryhmähanke on jatkoa aiemmin tänä vuonna toteutetulle hankkeelle. Pienten mikroyrittäjien osaamista ja verkostoitumista kehittämällä mm. parannetaan yritysten palveluiden saavutettavuutta ja helpotetaan asiakkaiden ostopolkuja. Markkinointiosaamisen vahvistaminen tukee asiakasmäärien kasvua, parempaa palvelua ja uusien asiakkuuksien saavuttamista. Hankkeessa on mukana kuusi yritystä eri puolilta Ylä-Savoa. Ylä-Savon Veturi myönsi hankkeelle rahoitusta 8500 euroa. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 11 000 euroa.

Kehitysyhtiö SavoGrow Oy:n yritysryhmähankkeessa kehitetään Keiteleen alueen tapahtumatuotantoa sekä leirikoulukonseptia. Tavoitteena on lisätä tapahtumatarjontaa kesäsesongin ulkopuolella asukkaille, yritysasiakkaille ja matkailijoille. Tapahtumien pilotoinnin lisäksi kehitetään yritysyhteistyötä sekä myyntiä ja markkinointia. Hankkeessa on mukana kolme yritystä Keiteleeltä. Yritysryhmähanke lisää Keiteleen elinvoimaa ja houkuttelevuutta uusilla palveluilla ja tapahtumilla. Tuotteet ja tapahtumat palvelevat laajasti eri kohderyhmiä kotimaassa ja kansainvälisesti. Leirikoulutoiminta tukee Veturin vuoden teemaa ”Nuoret ja innovatiivinen maaseutu”. Ylä-Savon Veturi myönsi hankkeelle 30 000 euroa. Kokonaiskustannukset ovat 40 000 euroa.

Ylä-Savon Veturi myönsi vajaat 15 000 euroa Kehitysyhtiö Savogrow Oy:n Ihan diginä: Uudet tiedot ja taidot käyttöön mikroyrityksille -hankkeelle. Tavoitteena on parantaa mikroyritysten digiosaamista ja sitä kautta lisätä niiden toimintavalmiuksia, tuottavuutta ja kilpailukykyä muuttuvassa toimintaympäristössä. Hanke lisää myös yritysten verkostoitumista, vertaistukea ja hyvien käytäntöjen vaihtamista. Ihan diginä -hanke toteutetaan SavoGrown kuntien sekä Leppävirran ja Varkauden alueilla. Ylä-Savon osalta hanke kohdistuu Pielavedelle ja Keiteleelle. Alueiden välistä hanketta rahoittaa Kehittämisyhdistys Mansikka ry 39 000 eurolla. Kehittämishankkeen kokonaiskustannukset ovat hieman yli 74 000 euroa.

Lisätietoja, Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ry, toiminnanjohtaja Minna Partanen, 040 760 7173, minna.partanen(at)ylasavonveturi.fi

 
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile