Ajankohtaista

07.10.2020

Veturilta 95 000 euroa yhteisöllisyyden tukemiseen

Ylä-Savon Veturi myönsi kehittämistukea 79 000 euroa Vieremän Kylänraitti ry:n Rientola elää-hankkeelle, jonka tavoitteena on kehittää uudesta Rientolasta kuntalaisten yhteinen kohtaamis- ja tapahtumapaikka, sekä tarjota ajanmukaiset kokoontumis- ja harrastetilat. Juha Vidgrenin Rientola Vieremä Oy:n rakennuttama ja omistama uusi Rientola valmistuu tänä vuonna ja jatkaa aiempia perinteitä kylän tapahtumakeskuksena. Leader-hankkeessa Rientolaan kehitetään entistä laajempaa yhteisöllistä toimintaa yhdessä alueen yhdistysten ja asukkaiden kanssa.

Tärkeänä kohderyhmänä ovat 16–30-vuotiaat nuoret, jotka otetaan mukaan kehittämään toimintaa ja tapahtumia. Tämän lisäksi hankkeessa tuetaan paikallisten yhdistysten osallisuutta ja toimintaa koulutuksen sekä neuvonnan avulla. Tavoitteena on myös edistää paikallista harrastustoimintaa ja kulttuuria. Vuoden mittaisen kehittämishankkeen kokonaiskustannukset ovat 88 000 euroa. Ylä-Savon Veturin hallitus näkee uuden Rientolan tärkeänä vetovoimatekijänä Vieremällä. Se palvelee myös koko Ylä-Savoa uutena tapahtuma- ja juhlapaikkana.

Etelä-Keiteleellä sijaitseva Kukertajan Paukku r.y. on metsästysseura, joka on remontoimassa lahjoituksena saatua omakotitaloa kylätaloksi. Alueella ei ole käytössä vastaavaa kokoontumistilaa. Hankkeella luodaan kyläläisille kokoontumis- ja harrastepaikka erilaisten tapahtumien järjestämiseen ja kylätalo toimii myös metsästysseuran kokoontumispaikkana. Tavoitteena on kyläkunnan aktivointi ja yhteisöllisyyden lisääminen. Ylä-Savon Veturi myönsi toimenpiteisiin 16 000 euroa.

Ylä-Savon Veturin alueen tyhjät kiinteistöt kartoitetaan

Ylä-Savon Veturin alueella selvitetään tyhjillään olevat maaseudun asuinkiinteistöt ja kokoontumistilat, sekä niiden kunto. Veturin hallitus päätti aloittaa selvityshankkeen valmistelun ja hanke toteutetaan ensi vuonna. Hallitus päätti myös, että jatkossa mahdolliset kiinteistöjen kunnostushankkeisiin liittyvät hakemukset kootaan myöhemmin käsiteltäväksi käytettävissä olevan rahoituskehyksen puitteissa.

Lisätietoja, hankeneuvoja Eveliina Markkanen, 040 567 2760, eveliina.markkanen(at)ylasavonveturi.fi

                            
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile