Ajankohtaista

24.11.2020

Leader-rahoitushakemuksia otetaan vastaan jatkuvasti

Ruokaviraston tiedote 24.11.2020

Leader-ryhmät voivat ottaa hakemuksia vastaan jatkuvasti ja hallitus voi tehdä puoltoja myös hakemuksille, joiden rahoittamisesta päätetään vasta kun siirtymäkauden varat saadaan käyttöön. Hakemukset rahoitetaan kuluvan rahoituskauden varoista niin kauan kuin valtuuksia on jäljellä, ja kun valtuudet loppuvat, hakemukset siirretään automaattisesti rahoitettaviksi siirtymäkauden varoista.

Tämänhetkinen suunnitelma on, että siirtymäkauden varoja siirrytään käyttämään viimeistään 23.1.2021 alkaen vireille tulleisiin hakemuksiin. Hakemuksiin, joiden rahoittamisesta päätetään kuluvan rahoituskauden 2014–2020 varoista ja jotka ovat tulleet vireille 22.1.2021 mennessä, tulee tehdä tukipäätökset 31.3.2021 mennessä. Leader-ryhmien hakemusten osalta on huomioitava, että puollot tehdään ja hakemukset siirretään ELY-keskuksiin siten, että päätökset ehditään tehdä ajoissa.

Siirrettävien hakemusten vireille tulopäivä ei muutu, vaan pysyy samana. Hanke voidaan aloittaa omalla riskillä tukihakemuksen tultua vireille, huomioiden että ELY-keskus tekee tukipäätöksen vasta kun siirtymäkauden varat saadaan käyttöön. Hakemuksiin, jotka siirretään rahoitettaviksi siirtymäkauden varoista, voidaan tehdä päätöksiä siirtymäkauden valtuuksien jakamisen jälkeen keväällä 2021. Tämän hetken tiedon mukaan 1.4.2021 jälkeen.

Kaisa Eerola, ylitarkastaja
Ruokavirasto/Maaseutulinja
Maaseudun kehittämisosasto/Kehittämistukiyksikkö

Suunnitteletko Leader-rahoituksen hakemista?
Ota aina ensin yhteys Ylä-Savon Veturiin:

Minna Partanen
Toiminnanjohtaja
yritystuet, sidosryhmätyö
Puh. 040 760 7173
minna.partanen(at)ylasavonveturi.fi

Eveliina Markkanen
Hankeneuvoja
hanketuet, teemahankkeet
Puh. 040 567 2760
eveliina.markkanen(at)ylasavonveturi.fi

 

 
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile