Ajankohtaista

11.12.2020

Ylä-Savon Veturi palkitsi vuoden Leader-toimijoita

Lapinlahden kulttuurikoodinaattori Kirsti Tiirikainen.

Liikuntaseura Ote ry:n palkinnon vastaanottivat Merja Komulainen, Anna-Liisa Paakkanen ja Jaana Innanen.

Tunnustukset jaettiin viidettä kertaaa vuoden Leader-henkilölle, Leader-yritykselle ja Leader-hankkeelle.

Vuoden Leader-henkilö: Kirsti Tiirikainen

Vuoden Leader-henkilö on Kirsti Tiirikainen Lapinlahdelta. Kulttuurikoordinaattorina työskentelevä Tiirikainen on Veturin hallituksen mukaan tuonut ansiokkaasti ja tuloksekkaasti Leader-toiminnan rahoitusmahdollisuuksia eri yhdistysten ja järjestötoimijoiden tietoisuuteen. Hän avustaa kädestä pitäen hakijoita hankkeiden valmistelussa sekä on ideoimassa uusia hankkeita.

Kirstin avulla monet eri yhdistykset ja järjestöt ovat kehittäneet omaa toimintaansa Lapinlahdella vuosikymmenten aikana. Kirstin kannustava työskentelyote ruohonjuuritason aktivoijana osoittaa aitoa Leader-henkeä, todetaan palkinnon perusteluissa.

-Palkinto oli iso yllätys, jonka vastaanotan kiitollisena, sanoo Tiirikainen. Lapinlahdella on ollut monenlaisia Leader-hankkeita, isoja ja pieniä. Yhteishenki on tärkeä, apua ja tukea on tarjolla ideoiden eteenpäin viemiseksi. Uuden idean kanssa kannattaa ottaa jo ihan alussa yhteyttä Veturiin tai kuntien ihmisiin, kannustaa Tiirikainen hakemaan Leader-hankkeita.

Vuoden Leader-hanke: Liikuntaseura Otteen kehittämishanke

Vuoden Leader-hankkeena palkittiin Liikuntaseura Ote ry:n kehittämishanke, jossa yhdistys rakensi pääosin talkootyönä upeat tilat ja hankki välineet seuran käyttöön. Ote ry liikuttaa laajasti yläsavolaisia lapsia ja nuoria. Seuran pioneerityö alueen parkourharrastuksen edistämisessä on merkittävä. Liikuntaseura Otteen tekemä työ tukee lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia sekä lisää alueen pitovoimaa. Asenteellaan, rohkeudellaan ja yhteisöllisyydellään toiminta on erinomainen esimerkki Leader-hankkeesta.

-Olemme nuori järjestö ja meillä on vasta 5. toimintakausi menossa. Palkinto otetaan vastaan hyvillä mielin ja työ yläsavolaisten monipuolisena liikuttajana jatkuu innolla uusissa tiloissamme, kertoo Otteen toiminnanjohtaja Merja Komulainen.

-Järjestötoiminnan arvostus lämmittää, toteaa Jaana Innanen ja kertoo, että laadukasta toimintaa kehitetään koko ajan edelleen. -Yhteistyö koulujen ja päiväkotien kanssa on tuonut ryhmiä tutustumaan päiväaikaan ja mahdollistanut niidenkin lasten osallistumisen, joiden vanhemmilla ei ole ollut mahdollisuutta tuoda lasta iltatoimintaan.

-Veturin Leader-rahoitus mahdollisti oman näkemyksemme toteuttamisen liikkumisen ja hyvinvoinnin edistämisessä alueella ja olemme avoinna kaikille, kannustavat mukaan toimintaan palkinnon vastaanottaneet Merja Komulainen, Jaana Innanen ja Anna-Liisa Paakkanen.  

Vuoden Leader-yritys: Laukkanen & Suutarinen, M-Market Sukeva

Vuoden Leader-yritys on Laukkanen & Suutarinen, M-Market Sukeva. Jarkko Laukkasen ja Päivi Suutarisen perheyritys toimii ylpeästi yläsavolaisena kyläkauppana Sukevalla. Tärkeän lähipalvelun turvaaminen ja palvelujen kehittäminen asukkaiden hyvinvointia ja viihtyisyyttä lisäämällä on Leader-toiminnan paikallisen kehittämisen ydintä. Kyläpalvelujen monipuolistamisella tuetaan asukkaiden hyvää arkea, Sukevan kylän elinvoimaa sekä yrityksen toimintaedellytyksiä. Laukkanen & Suutarinen toteuttaa toiminnassaan erinomaisesti Leader-periaatteita yhteisöllisyyden tukemisesta ja maaseudun elinvoimasta.

Tunnustukset jaettiin Ylä-Savon Veturin hallituksen kokouksessa 10. joulukuuta Iisalmessa. Vuoden Leader-yrityksen yrittäjät viettivät päivää työn merkeissä ja palkinto toimitetaan heille myöhemmin.

Teksti ja kuvat: Jaana Rissanen

 
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile