05.02.2021

Ylä-Savon Veturilta 130 000 euroa matkailuun ja lähipalveluihin

Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ry:n hallitus oli koolla 4. helmikuuta ja päätti ohjelmakauden 201­4–2020 viimeisistä rahoituksista. Koko ohjelmakaudella hanke- ja yritystukiin Veturi myönsi 4,1 miljoonaa euroa Leader-rahoitusta. Rahoitus jatkuu keskeytyksettä siirtymäkauden ajan.

Hotelli-Ravintola Peltohovi parantaa tilojensa toiminnallisuutta palvelemaan alueen matkailua. Wallen Hovi Oy:lle 62 000 euroa Leader-rahoitusta toiminnan kehittämiseen. Rukajärvi-keskuksen siirtyminen Peltohovin tiloihin kannusti yritystä laajempaan kehittämiseen, jossa mm. rakennetaan neuvottelutiloja, sekä uusitaan pintoja ja kalusteita. Myös tilojen esteettömyyttä parannetaan lisäämällä sisäänkäynti katutasoon. Yritys panostaa myös bändien livekeikkoihin hankkimalla oman äänentoisto- ja valotekniikan. Investointien kokonaiskustannukset ovat 177 000 euroa.

-Kulttuurimatkailun edistäminen on Veturin tulevien vuosien painopisteitä. Rukajärvi-keskuksella on matkailupotentiaalia, josta Hotelli-Ravintola Peltohovi ja Kiuruveden kaupunki yhdessä Iisalmi ja tienoot -matkailumarkkinoinnin kanssa voivat saada menestyvän matkailutuotteen alueelle, visioi toiminnanjohtaja Minna Partanen.

Iisalmelainen Keila- ja liikuntakeskus Liike Oy kehittää palvelujaan hankkimalla uuden teknologian toiminnanohjausjärjestelmän, johon myönnettiin investointitukea 23 000 euroa. Uusi järjestelmä tukee yrityksen aiempaa kehittämistä. Kokonaiskustannukset ovat 65 000 euroa.

Nuorten maaseutuasenteita selvitetään

Maaseutuammattiin ry selvittää pohjoissavolaisten nuorten näkemyksiä maaseudusta. Koko Pohjois-Savon alueella toteutettavassa hankkeessa tehdään kahdeksasluokkalaisille kysely, jossa selvitetään miten nuoret kokevat maaseudun ja oman tulevaisuutensa maaseudulla. Nuorille järjestetään myös työpajoja, joissa kyselyn tuloksia syvennetään ja selvitetään, kuinka heidän rooliaan lisätään maaseudun kehittämistyössä. Hankkeelle myönnettiin 18 000 euroa ja sen kokonaiskustannukset ovat 54 000 euroa.

Kiuruveden Helluntailähetys ry:lle myönnettiin 24 000 euroa energiatehokkaan lämmitysjärjestelmän hankintaan. Kiuruveden keskustassa sijaitsevat tilat tarjotaan jatkossa entistä laajemmalle käyttäjäjoukolle vastaamaan yhteisten tilojen tarpeeseen. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 40 000 euroa.

Lisätietoja, Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ry, toiminnanjohtaja Minna Partanen, 040 760 7173, minna.partanen(at)ylasavonveturi.fi