26.03.2021

Ylä-Savon Veturille miljoona euroa alueensa kehittämiseen

Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ry:llä on miljoona euroa siirtymäkauden rahoitusta alueensa kehittämiseen vuosina 2021–2022. Rahoitusta myönnettiin Ylä-Savon Veturin hakema määrä kokonaisuudessaan.

Maa- ja metsätalousministeriö hyväksyi suuntaa antavan rahoituskehyksen siirtymäkaudelle 2021–2022. Ylä-Savon Veturille myönnetty miljoonan euron siirtymäkauden rahoitus koostuu EU:n ja valtion osuuksista.

-Kyllä tämä on merkittävä panos koko Ylä-Savon alueen kehittämiseen ja siinä Veturin vauhti pysyy edelleen lujana, iloitsee toiminnanjohtaja Minna Partanen.

Kehittämisessä tehdään laajaa yhteistyötä eri toimijoiden kanssa ja alueen kunnat ovat tässä merkittävässä roolissa. -Leader-rahoitus kohdistuu maaseudun paikalliseen kehittämiseen, johon Ylä-Savon kaikki kunnat ovat upeasti sitoutuneet, kiittää Partanen.

Ylä-Savon Veturi suuntaa siirtymäkauden rahoitusta nuoriin ja yhteistyön edistämiseen. -Toivomme ideoita erityisesti viihtyisän asuinympäristön ja toimivien lähipalvelujen kehittämiseen. Syksyllä käynnistyy oma Nuoriso-Leader -hankkeemme. Tärkeä teema on myös elinkeinollinen kehittäminen yhteistyötä edistämällä, kertoo Partanen rahoituksen painopisteistä.

Ylä-Savon Veturi myöntää rahoitusta maaseutualueiden mikroyritysten perustamiseen ja kehittämiseen, sekä paikallisten asukkaiden ideoimiin yleishyödyllisiin kehittämishankkeisiin. Mikroyritysten lisäksi tukea voivat hakea rekisteröidyt yhdistykset, julkisyhteisöt, säätiöt ja osuuskunnat. Tukihakemuksia vastaanotetaan jatkuvasti. Siirtymäkauden rahoitusta koskevat samat ehdot kuin kaudella 2014–2020.

Lisätietoja, Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ry, toiminnanjohtaja Minna Partanen, 040 760 7173, minna.partanen(at)ylasavonveturi.fi