Ajankohtaista

30.04.2021

Ylä-Savon Veturilta 100 000 euroa Keiteleen yhdistysten talolle

Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ry myönsi Keiteleen yhdistysten talon kehittämiseen 100 000 euroa. Kehittämishankkeen tavoitteena on ylläpitää kuntakeskuksen elinvoimaa ja tarjota useita kohderyhmiä palveleva tila.

Yhdistysten talo on tulevaisuudessa yhdistysten kiintopiste ja kokoontumispaikka. Siellä järjestetään myös yhdistyksille suunnattua koulutusta. Kuntalaisille se tarjoaa yhteisen olohuoneen ja kesäisin siellä toimii kesäkahvila.

Yrityksille talo toimii markkinapaikkana omille tuotteille sekä palveluille ja se palvelee myös matkailijoita. Yhdistysten talon yhteyteen rakennetaan konkreettinen puu- ja kulttuuripolku.

Hankkeessa kehitetään myös Keiteleen torin ja yhdistysten talon tapahtumatuotantoa ja suunnitellaan uusia tapahtumia torialueelle ja yhdistysten taloa ympäröivälle viheralueelle.

Yhteistyön keskuksena Lääkärintalo

Yhdistyksen taloksi on suunniteltu kunnan omistamaa Lääkärintaloa, joka sijaitsee Nilakkajärven rannalla, kuntakeskustassa toria vastapäätä. 1930 valmistuneessa rakennuksessa toimi kunnanlääkäri 70-luvun lopulle saakka. Sen jälkeen talo on toiminut asuntoina ja päiväkodin tiloina. Rannassa on edelleen jäljellä Lääkärintalon vanha sauna, joka on tarkoitus kunnostaa kuntalaisten ja ohikulkijoiden käyttöön kesän 2021 aikana.

Keiteleen Yhdistysten talo -hanketta hallinnoi Keiteleen kunta ja kokonaiskustannukset ovat 109 000 euroa.

Uusia palveluja investointituella

PieJari Oy korjaus- ja uudisrakentamista sekä muuraustöitä tarjoava yritys Kiuruvedeltä. Yritys on laajentamassa toimintaansa parvekelasielementtien valmistukseen ja asennuksiin. Ylä-Savon Veturi myönsi yritykselle 6000 euroa investointitukea tarvittavien koneiden ja laitteiden hankintaan. Palveluvalikoiman laajentaminen tukee yrityksen toimintaedellytyksiä ja mahdollistaa yhden työntekijän työllistämisen tulevina vuosina.

Iisalmen Kiinteistöapu Ky:n toimialana on kokonaisvaltainen kiinteistöhuolto liike- ja asuinkiinteistöihin. Yritys uudistaa palvelutarjontaansa hankkimalla ekologisia menetelmiä käyttävän monitoimilaitteen kiinteistöjen huoltoon ja ylläpitoon. Laite käyttää kiehuvaa vettä ja höyryä pintojen puhdistamisessa, desinfioinnissa ja rikkakasvien tuhoamisessa.

Uuden laitteen avulla yritys monipuolistaa palvelutarjontaansa ja laajentaa asiakaskuntaa. Se lisää myös työllistämisen mahdollisuuksia kesäaikana. Investointi tukee yrityksen kannattavuutta ja liiketoimintaedellytyksiä kilpailijoista erottuvalla palvelulla. Ylä-Savon Veturi myönsi 9000 euroa laitteen hankintaan.

Lisätietoja, Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ry, hankeneuvoja Eveliina Markkanen, 040 567 2760, eveliina.markkanen(at)ylasavonveturi.fi
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile