Ajankohtaista

11.06.2021

Yritystoiminnan monialaistaminen maatilalla -kysely

Hyödynnä jatkossakin Leader-rahoitus!
* Selvitetään maatilojen monialaistamista ja kiinnostusta siihen
* Autat itseäsi saamalla tietoa mm. rahoitusinstrumenteista
* Autat varmistamaan, että ohjelmiin varataan säädösten puitteissa rahaa ko. asian kehittämiseen
* Suunnattu Ylä-Savon alueella maataloutta harjoittaville maatilayrittäjille, joilla on jo olemassa monialaista yritystoimintaa tai jotka ovat kiinnostuneet maatilayrityksensä monialaistamisesta.

* Linkki minne voit vastata: https://link.webropolsurveys.com/S/23523200987B2464


Ylä-Savon Veturi Ja MTK-Pohjois-Savo selvittävät alueensa tilojen tarvetta ja kiinnostusta sivuelinkeinojen käynnistämiseen ja kehittämiseen. Kysely antaa myös tärkeää tietoa uuden ohjelmakauden varojen ja toimenpiteiden suunnitteluun Veturin strategiaan. Ylä-Savon Veturi voi myöntää monialaisille tai monialaistuville tiloille tukia.

Kyselyn vastaamiseen menee aikaa noin 3-6 minuuttia ja kysely sulkeutuu torstaina 17.6.2021 klo 23.59. Kyselyyn vastataan anonyymisti ja vastaukset ovat ainoastaan Ylä-Savon Veturin ja MTK-Pohjois-Savon käytettävissä. Kyselyn päätteeksi vastaajalla on mahdollisuus antaa yhteystietonsa, mikäli haluaa osallistua kesä-elokuun aikana haastatteluun.

Haastatteluun yhteystietonsa antaneista monialaistamisesta kiinnostuneisiin yrityksiin otetaan Veturilta yhteyttä syksyn aikana, jolloin tilan kanssa suunnitellaan tarkemmin kehittämistarpeita ja rahoitusmahdollisuuksia. Veturin sidosryhmien, kuten neuvontajärjestöt, hankkeet ja kuntien elinkeinopalvelut, kanssa etsitään tiloja parhaiten palveleva toimintamalli. Agrologiopiskelija Venla Alirannan tekemä kysely- ja haastattelututkimus antaa Veturille tärkeää tietoa aiheen ajankohtaisuudesta Ylä-Savossa.

Maaseuturahaston Leader-rahoituksella voidaan tukea maatilojen sivuelinkeinoja ja tilan toiminnan monialaistamista myöntämällä investointi- tai perustamistukea. Tulevalle CAP27-ohjelmakaudelle 2023-2027 on suunniteltu Leader-ryhmille erillistä Startti-maatalous-tukea maatalouden ulkopuoliseen liiketoimintaan.

Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi toimii paikallisena Leader-ryhmänä, jonka toiminta-alueeseen kuuluvat Iisalmi, Keitele, Kiuruvesi, Lapinlahti, Pielavesi, Sonkajärvi ja Vieremä. MTK-Pohjois-Savon Innostu tiedosta-hanke hakee keinoja tilojen kannattavuuden parantamiseksi.
Kiitos osallistumisestasi!

Lisätietoja kyselystä:
Ylä-Savon Veturista: Venla Aliranta, venla.aliranta(at)edu.savonia.fi
Ylä-Savon Veturista: Minna Partanen, p. 040 760 7173, minna.partanen(at)ylasavonveturi.fi
MTK-Pohjois-Savosta Anne-Mari Heikkinen, p. 0447050401 anne-mari.heikkinen(at)mtk.fi
 
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile