Ajankohtaista

11.06.2021

Ylä-Savon Veturin tukea uusille naisyrittäjille ja nuorten harrastustoimintaan

Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturin hallitus myönsi kokouksessaan 10. kesäkuuta yritysten kehittämiseen 37 000 euroa. Yritystukea saivat mm. uudet naisyrittäjät. Yleishyödyllisellä rahoituksella monipuolistetaan alueen nuorten harrastusmahdollisuuksia ja sitä myönnettiin 30 000 euroa.

Lapinlahti saa taajamaan uuden ryhmäperhepäiväkodin. Käpylänpiha Oy on keväällä 2021 perustettu yritys, jonka päätoimiala on varhaiskasvatus. Kahden naisen yritykselle myönnettiin 6000 euroa ryhmäperhepäiväkodin perustamisessa tarvittaviin investointeihin.

Hanhenlento -tähtihetket ja -retket on uusi iisalmelainen yritys, joka tarjoaa luontohoiva-, elämys- ja ohjelmapalveluja sekä majoitusta. Ylä-Savon Veturi myönsi yritykselle 16 000 euroa ohjelmapalvelujen kehittämiseen.

Ylä-Savon Veturin toiminnanjohtaja Minna Partasen mukaan on hienoa, miten naisyrittäjät monipuolistavat maaseudun yritystoimintaa ja rohkeasti vastaavat alueella oleviin tarpeisiin.

-Kyllä tällaiset rohkeat ohjelmapalveluyrittäjät tuovat kaivattua piristysruisketta alueemme matkailuun. Maaseudun sivuelinkeinoja tukemalla saamme myös maatilojen tuotantorakennuksia uusiokäyttöön, Partanen sanoo.

Kokeilutukea myönnettiin Varpaisjärvelle Viinamäen auto- ja konekorjaamolle uuden kelavaunun suunnittelukustannuksiin, sekä yhdelle yritykselle mehiläistarhauksen ohjelmapalvelujen kehittämiseen. Tukea myönnettiin yhteensä 13 000 euroa.

Iisalmelainen Mko Service Oy sai 2 300 euroa investointitukea validiointilaitteen hankintaan. Yritys tekee hitsaus-, sähkö- ja paineilmakoneiden huoltoja ja korjauksia, sekä myy lisävarusteita ja varaosia. Investointi tukee yrityksen toimintaedellytyksiä, mahdollistaa liikevaihdon kasvua ja tulevaisuudessa työntekijän palkkaamisen.

Nuorille uusia harrastusmahdollisuuksia

Yläsavolaiset ampumahiihdon harrastajat saavat lajin harjoitteluun soveltuvan ampumaradan. Iisalmen Visa ry:lle myönnettiin 15 000 euroa radan rakentamiseen Hanhilammen ampumaurheilukeskukseen. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 25 000 euroa.

Pielaveden kunnalle myönnettiin 6000 euroa 9-reikäisen minigolfradan rakentamiseen. Hankeneuvoja Eveliina Markkasen mukaan minigolfrata on hieno esimerkki nuorten vaikuttamismahdollisuuksista.

-Aloite radasta on lähtenyt Pielaveden nuorilta ja sitä on kunnassa edistetty määrätietoisesti, kehuu Markkanen nuorten toimintaa.

KoiRan ry Kiuruvedeltä edistää ja ylläpitää koiraharrastustoimintaa. Yhdistykselle myönnettiin 8000 euroa koirien koulutuksessa käytettävien kyyhkysten kyyhkyslakan rakentamiseen.

Maatilojen kiinnostusta sivuelinkeinoihin selvitetään

Ylä-Savon Veturi ja MTK-Pohjois-Savo selvittävät Ylä-Savon maatilojen kiinnostusta ja tarpeita sivuelinkeinojen käynnistämiseen ja kehittämiseen. Maatilojen monialaistamista selvittävään sähköiseen kyselyyn voi vastata mm. Veturin verkkosivuilla. Halukkaat voivat osallistua myös kesä-elokuussa toteutettaviin haastatteluihin.

Haastatteluihin etsitään myös neuvojia. Asiantuntijahaastattelun tavoitteena on selvittää monialaisten maatilojen nykytilaa, tulevaisuuden näkymiä, neuvonnan tarvetta ja sen järjestämistä. Savonia AMK:n opiskelija Venla Aliranta toteuttaa selvityksen osana agrologiopintojaan.

Lisätietoja:

Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ry, toiminnanjohtaja Minna Partanen, 040 760 7173, minna.partanen(at)ylasavonveturi.fi ja hankeneuvoja Eveliina Markkanen, 040 567 2760, eveliina.markkanen(at)ylasavonveturi.fi

 
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile