Ajankohtaista

28.06.2021

Uusille ideoille Leader-rahoitusta 41 000 euroa

Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ry:n Leader-rahoitusta myönnettiin uuden liiketoiminnan kehittämiseen sekä matkailu- ja hyvinvointipalvelujen monipuolistamiseen. Ylä-Savon Veturin hallitus päätti rahoituksesta kokouksessaan 23. kesäkuuta. Samassa kokouksessa linjattiin siirtymäkauden 2021–2022 rahoituksen kohdentamisesta.

Kumpainen Oy on uusi yritys Iisalmesta. Se tarjoaa asiantuntijapalveluita, koulutuskokonaisuuksia, webinaareja, pienryhmäkoulutusta sekä käytännön harjoituksia eläinten kanssa toimiville yrityksille, eläinalan ammattilaisille ja yksityishenkilöille. Koulutuskokonaisuuksien tavoitteena on lisätä eläinalan toimijoiden osaamista eläinten käyttäytymisestä ja auttaa heitä hyödyntämään uusinta tietoa työssään. Yritykselle myönnettiin 27 000 euroa uudentyyppisen liiketoiminnan kehittämiseen.

Liikenneasema Linnanportti Sukeva Oy laajentaa matkailuliiketoimintaansa. Karavaanareiden palveluja parannetaan rakentamalla matkaparkkipiste, joka mahdollistaa laadukkaan yöpymisen Linnanportin piha-alueella. Matkaparkki lisää kävijöiden majoitusmahdollisuuksia myös tapahtumien aikaan. Tämän lisäksi yritys laajentaa ulkoterassia 20 asiakaspaikalla. Yritykselle myönnettiin 7 500 euroa investointitukea.

Päiväkoti Hepokatti Oy toimii Iisalmessa yksityisenä varhaiskasvatuspalveluyksikkönä, joka tarjoaa myös esiopetusta. Yritys on parantamassa tilojensa toiminnallisuutta ja turvallisuutta. Myös työntekijöiden ergonomiaan panostetaan. Yritykselle myönnettiin investointitukea 3 500 euroa.

Hyvinvointialan yritys Iloluontonen T:mi tarjoaa luontoon, luonnontuotteisiin ja suomenhevosiin perustuvia hyvinvointi- ja elämyspalveluita Pielavedellä. Yritys kehittää liiketoimintaansa uusilla palveluilla ja matkailupaketeilla. Pienryhmien turve- ja yrttisaunoja varten kunnostetaan vanha rantasauna ja sen yhteyteen rakennetaan pengerlaituri. Asiakkaiden käyttöön rakennetaan myös kuivakäymälä. Hankkeen myötä alueen matkailutarjonta monipuolistuu. Yritykselle myönnettiin 3 000 euroa.

Ylä-Savon Veturi tukee nuorten kansainvälistymistä, työllistymistä ja viihtymistä edistäviä hankkeita

Ylä-Savon Veturin reilun 0,5 miljoonan rajallisen rahoituskehyksen vuoksi hallitus linjasi rahoituksen myöntämisen painopisteitä. Tästä lähtien rahoitusta myönnetään ensi sijassa elinkeinollisiin hankkeisiin ja yritystukiin sekä nuoriso-painopisteeseen.

-Leader-rahoituksen ja ylipäänsä yritysrahoituksen kysyntä on tällä hetkellä erittäin vilkasta, toteaa toiminnanjohtaja Minna Partanen. Partanen arvelee Veturin rahoituksen riittävän syksyyn 2022, jonka jälkeen odotetaan uuden CAP27-kauden varojen myöntämistä vuoden 2023 alkupuolella.

Nyt hankkeita toivotaan muun muassa nuorten opiskeluaikaisten yhteyksien luomiseen paikallisiin yrityksiin, etätyön tukemiseen tai yrittäjyyskasvatukseen. Myös nuorten kansainvälistymistä ja kansainvälisyysosaamista tukevia hankkeita toivotaan haettavaksi vuoden 2022 loppuun mennessä. Hankehakijoina voivat olla kunnat, yhdistykset tai oppilaitokset. Rahoitusta myönnetään kahden tai useamman toimijan yhteishankkeisiin.

Yrityshankkeissa tuetaan investointeja, kokeiluja sekä yritystoiminnan kehittämistä esimerkiksi yritysryhmä- tai yhteistyöhankkeissa.

Nuoriso-Veturia käynnistellään

Ylä-Savon Veturi panostaa nuoriin ja on käynnistämässä syksyllä uuden esiselvityshankkeen. Nuoriso-Veturi -hankkeessa selvitetään alueen 12–25 -vuotiaiden nuorten kiinnostusta osallistua oman alueensa vaikuttamistyöhön, viestintään, kansalliseen ja kansainväliseen yhteistyöhön, sekä kerätään tietoa alueen nuorten verkostoitumisen ja yhteistyön kehittämistarpeista.

Lisätietoja:

Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ry, toiminnanjohtaja Minna Partanen, 040 760 7173, minna.partanen(at)ylasavonveturi.fi

 

 
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile