08.10.2021

Lähde kylään Keski-Suomeen – Opintoretki Ylä-Savon kylä- ja yhdistystoimijoille

Kokoontumistilojen selvityshankkeen maksuton opintoretki suuntautuu Keski-Suomeen lauantaina 30. lokakuuta. Retki on tarkoitettu yläsavolaisille kylien asukkaille sekä kylä- ja yhdistystoimijoille. Opintoretken tavoitteena on saada uusia ideoita ja näkökulmia naapurimaakunnan kylätoimijoilta paikallisesti hyödynnettäväksi ja omaan toimintaan jalostettavaksi.

Klikkaa tästä, löydät opintoretken tarkemman ohjelman ja ilmoittautumislomakkeen!

Päiväretkellä vieraillaan Keski-Suomen vuoden kylä -tunnustuksen viime vuonna saaneessa Pasala-Viitakankaan kylässä sekä yhteisöllisyyden ja aikaansaavien ihmisten Muurasjärvellä. Kohteissa tutustutaan kylätoimijoihin, yhteistyön tuloksiin ja paikalliseen toimintaan. Opintoretki on osa Ylä-Savon Veturin Kokoontumistilojen selvityshanketta.

-Vierailut toisaalle ja omista tutuista ympyröistä poistuminen auttaa usein paremmin huomaamaan paikallisia vahvuuksia, erityispiirteitä ja mahdollisuuksia oman alueen ja toiminnan kehittämiseksi, pohtii hanketyöntekijä Päivi Koivuluoma.

Retki tarjoaa mahdollisuuden verkostoitumiseen muiden toimijoiden kanssa niin kunta- kuin maakuntarajojenkin yli ja auttaa huomaamaan uusia yhteistyömuotoja sekä kumppaneita myös omalla alueella.

-Uskon, että korona-ajan osittain lamauttama kylä- ja yhdistystoiminta kaipaa nyt tällaista vertaisuutta sekä yhteisöllisyyden ja hengennostatusta. Vierailukohteiden toiminnan ja yhteistyön esimerkit oman kylän aktiivisuuden säilyttämiseksi innostavat varmasti kaikkia retken osallistujia, Koivuluoma jatkaa.

Lisätiedot ja ilmoittautumislomake löytyvät Ylä-Savon Veturin verkkosivuilta ylasavonveturi.fi. Ilmoittautumiset 21. lokakuuta mennessä. Lähtöpaikaksi voi valita Sonkajärven tai Iisalmen. Retkelle mahtuu 50 ensimmäistä ilmoittautujaa. Maksuton retki sisältää myös kahvin ja keittolounaan.

*********************************************

Kokoontumistilojen selvitys Ylä-Savossa -hanke, 1.1.-31.12.2021.

Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ry:n hankkeessa selvitetään Ylä-Savon alueen yhdistysten ja yhteisöjen kokoontumistilojen määrää, kuntoa, kunnostustarpeita ja niissä tapahtuvaa toimintaa sekä toimijoiden kiinnostusta energiatehokkaisiin ja ilmastoystävällisiin ratkaisuihin kunnostustoimenpiteissä. Keväällä 2021 kokoontumistiloissa vierailtaessa tilojen hallinnoijien kanssa pohdittiin tilojen käytön lisäämistä ja monipuolistamista.

Hankkeen tuloksena saadaan tietoa tilojen kunnostustarpeista, niiden laajuudesta sekä tilojen käytön monipuolistamisen mahdollisuuksista. Opintoretken tavoite on mallintaa aktiivisen kylätoiminnan edellytyksiä ja mahdollisuuksia Ylä-Savon toimijoiden hyödynnettäväksi sekä innostaa osallistujia kumppanuuksien ja toimintojen luomiseen ja/tai yhdistämiseen.

************************************************

Lisätietoja antaa: Päivi Koivuluoma, hanketyöntekijä, 040 163 4605, paivi.koivuluoma(at)ylasavonveturi.fi