Ajankohtaista

09.12.2021

Ylä-Savon Veturi palkitsi Leader-toimijoita

Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ry palkitsi aktiivisia Leader-toimijoita. Tunnustukset jaettiin Ylä-Savon Veturin hallituksen kokouksessa 9. joulukuuta Iisalmessa. 

Vuoden Leader-henkilönä palkittiin kunnanjohtaja Mika Suomalainen Vieremältä. Suomalainen puhuu aktiivisesti yläsavolaisen yhteistyön ja kumppanuuden edistämisestä. Hän toimii myös aktiivisesti ruohonjuuritason osallisuustyössä, perustelee Veturin hallitus valintaa. 

Suomalainen arvostaa tunnustusta ja kertoo Vieremällä toteutetun Leader-hankkeen vaikuttavuudesta. - Koronakriisistä nousevien yritysten kehittämishanke onnistui Vieremällä hyvin. Hankkeen pohjalta Vieremälle syntyi yritysten ja kunnan yhteinen palvelu- ja markkinointiryhmä, joka on käärinyt hihat ja tekee aktiivisesti työtä Vieremän palvelujen eteen.   

Ylä-Savon Veturi on Suomalaisen mielestä löytänyt hyvin roolinsa edistäen alueen yritysten ja yhteisöjen hankkeita. - Veturilla on selkeä rooli yritysten ja yhteisöjen hankkeiden sparraajana ja kiihdyttäjänä. Veturin neuvonta- ja rahoitusrooli on monessa yrityksen tai yhdistyksen investoinnissa toteutumisen kannalta ratkaisevassa asemassa.  

-Veturi on tehnyt itsensä tunnetuksi ja helposti lähestyttäväksi alueella. Organisaatio on tehnyt hyvää työtä seutukunnan elinvoiman eteen. Siitä iso kiitos. Näkemykseni mukaan yritykset, yhteisöt ja kunnat toimivat mielellään yhteistyössä Veturin kanssa, Suomalainen toteaa. 

Wallen Hovi Oy on vuoden Leader-yritys 

Wallen Hovi Oy Kiuruvedeltä palkittiin vuoden Leader-yrityksenä. Hotelli Peltohovin uudet yrittäjät ovat rohkeasti uudistaneet tiloja sekä toimintakonseptia. Yritys kehittää seudullista matkailua toimien tavoitteellisesti, kasvuhaluisesti ja uutta luoden.  

Koko kansan olohuone -ajatuksellaan yritys toteuttaa toiminnassaan upeasti Leader-periaatteita innovatiivisuudesta, yhteisöllisyyden tukemisesta ja maaseudun elinvoimasta, toteaa Veturin hallitus perusteluissaan. 

LC Lapinlahti Viertäjien parkour-rata vuoden Leader-hanke 

Lions Club Viertäjät rakensi yhteistyössä kunnan kanssa upean parkour-radan Lapinlahdelle, mahdollistaen uuden harrastustoiminnan lapsille ja nuorille. Se palkittiin vuoden Leader-hankkeena. 

Laajassa yhteistyössä valmisteltu hanke toteutui suunnitellusti osallistaen runsaasti myös talkoolaisia.  Se on jatkunut LC Viertäjien toiminnassa ohjaajien kouluttamisena. Tavoitteena on saada parkour pysyväksi harrastustoiminnaksi. Hankkeen tavoitteellisuus, määrätietoisuus ja yhteisöllisyys osoittavat erinomaista Leader-henkeä. 

Lisäksi Ylä-Savon Veturin hallitus myönsi kokouksessaan 9. joulukuuta vieremäläiselle PKP-Trading Oy:lle investointitukea 10 000 euroa CNC-jyrsimen hankintaan. Hankinta mahdollistaa yksilöllisten, ekologisten puupalkintojen tuotannon.

Lisätietoja, Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ry, toiminnanjohtaja Minna Partanen, 040 760 7173 
minna.partanen(at)ylasavonveturi.fi  

Yhteiskuva Leader-palkituista. Kuvassa (vas.) Seppo Ruuskanen, Jari Puhakka, Tapio Väisänen, Antero Ylitalo, Timo Marjoniemi, Jarmo Saastamoinen ja Mika Suomalainen. 
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile